В Уельсі на пошту прийшла листівка, відправлена понад 120 років тому

Автор:
Олександра Амру
Дата:

В уельському місті Свонсі співробітники місцевого Будівельного товариства знайшли у своєму поштовому ящику в пʼятницю листівку, якій понад 120 років.

Про це повідомляє Sky News.

Минулого року Будівельне товариство Свонсі відсвяткувало своє 100-річчя, однак картку відправили ще за кілька десятиліть до його утворення.

«Це трохи моторошно. Я не дуже хочу до неї торкатися, тому що вона схожа на антикваріат. Таке відчуття, що вона повинна бути у плексигласі чи щось типу того», — сказав у коментарі Sky News представник товариства з відділу маркетингу та комунікацій Генрі Дарбі.

У листівці йшлося: «Шановна Л., я не зміг, було неможливо дістати цю пару. Мені дуже шкода, але я сподіваюся, що вам подобається вдома. Зараз я маю приблизно 10 [шилінгів] кишенькових грошей, не враховуючи плату за проїзд, тому в мене все добре. Передавайте від мене привіт місс Гілберт і Джону. З любовʼю до всіх від Еварта».

З товариством звʼязалася ймовірна двоюрідна племінниця міс Лідії Дейвіс — можливї адресатки листівки.

«Ми так і не зʼясували, як листівка знову потрапила в обіг Королівської пошти і як вона потрапила до нас із маркою, якій принаймні 125 років. На марці зображений король Едвард VII. Ми припустили, що, можливо, хтось очищав будинок, знайшов її та подумав, що за цією адресою досі знаходиться чиясь оселя, вирішив надіслати листівку з надією на те, що власнику вона може сподобатися як памʼять. Однак вона потрапила до нас, тож ми хочемо переконатися, що вона потрапить у потрібне місце — чи то до місцевого архіву або до когось із сім’ї Лідії», — додав представник будівельного товариства Генрі Дарбі.

На листівці — чорно-біле зображення картини художника Едвіна Генрі Ландсіра «Виклик» 1844 року і поштова марка міста Фішгард, що нині входить до графства Пембрукшир.

Поштовий штемпель має позначку AU23 03 — це вказує на те, що листівку, ймовірно, відправили 23 серпня 1903 року.

Сімейний історик повідомив Будівельному товариству, що в переписі населення за 1901 рік він знайшов запис про Лідію, яка в 14 років жила на тій вулиці, де зараз розташований офіс Будівельного товариства Свонсі.

Представник Королівської пошти сказав, що листівка, ймовірніше, була «повернена в її систему, а не втрачена в пошті на онад століття».

«Коли відправлення є в нашій системі, ми зобов’язані доставити його за правильною адресою», — додали в пошті.