Селін Діон вперше після оголошення хвороби вийшла на сцену — вона виступила на відкритті Олімпіади в Парижі

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Всесвітньо відома канадська співачка Селін Діон виступила на церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Це її перший виступ на сцені після того, як їй діагностували синдром ригідної людини, або мʼязової скутості.

Довгоочікуваний виступ Селін Діон закрив церемонію — після виступів американської співачки Леді Гаги та багатьох європейських виконавців. Біля підніжжя Ейфелевої вежі Селін Діон у сяючій, оздобленій бісером сукні, заспівала “Hymne A LʼAmour”.

По завершенню виступу глядачі довго аплодували й підтримували її вигуками, а Ейфелева вежа засвітилася тисячами вогників.

Селін Діон вийшла на сцену, попри свою невиліковну недугу, яка трапляється в однієї людини на мільйон. Хвороба змушує тіло атакувати власні нервові клітини, через що людині важко рухатися і вона фактично втрачає контроль над тілом.

Співачка випустила документальний фільм I Am: Celine Dion, де розповіла про повсякденні труднощі через синдром ригідної людини, а також про надії одного дня повернутися до того, що вона любить найбільше, — на сцену.

У квітні Селін Діон сказала Vogue France, що мріє знову побачити Ейфелеву вежу. А в червні в інтерв’ю американській журналістці Ході Котб розповіла, як її хвороба впливає на голос. У неї відчуття, «ніби вас хтось душить».

Канадська співачка й раніше виступала на Олімпійських іграх. Вона розпочала церемонію Олімпіади 1996 року в Атланті, виконавши “The Power of Dream”.

  • Селін Діон — легендарна канадська співачка, одна з найбільш високооплачуваних музикантів сучасності, по всьому світі придбали понад 200 мільйонів копій її альбомів. У 1988 році вона стала переможницею «Євробачення». Вона найбільше відома за своїм саундтреком My Heart Will Go On для фільму «Титанік».