СБУ оголосила підозру «міністру транспорту ДНР» — він будує нову залізницю, яка перекидатиме війська РФ на фронт

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Служба безпеки України заочно оголосила підозру «міністру транспорту ДНР» Володимиру Тужиліну. Він будує нові залізничні шляхи для перекидання військ Росії на фронт в Україну.

Тужилін — ексочільник головного управління автодоріг у Нижньогородській області Росії. У травні 2023 року його призначили «міністром транспорту ДНР» на окупованій території Донеччини.

СБУ

За даними СБУ, Тужилін займається будівництвом нових транспортних шляхів для перекидання російських військ з Ростовської області в Україну. Насамперед це пряма залізнична лінія з Росії в напрямку Донецька.

Одночасно Тужилін організовує транспортне сполучення тимчасово окупованого Маріуполя з тимчасово окупованими Бердянськом і Мелітополем. Росія планує використовувати цей маршрут як альтернативний шлях для перекидання військ у Крим та на південний фронт.

Тужиліна підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Оскільки зараз він перебуває на окупованих територіях України, СБУ проводить «комплексні дії», щоб притягнути його до відповідальності.