ППО України збила два дрони-камікадзе Shahed, ще два улетіли в Білорусь

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Українська протиповітряна оборона з вечора 15 липня і протягом доби 16 липня знищила в небі два російські дрони-камікадзе Shahed, ще два такі дрони улетіли в Білорусь.

Повітряні сили ЗСУ заявили, що два Shahed було «локаційно втрачено в повітряному просторі Білорусі», але жодних додаткових деталей не надали.

Моніторинговий проєкт «Беларускі Гаюн» підтверджує заліт двух Shahed із Житомирської області приблизно о 08:40. Один з них долетів аж до міста Могильов, подолавши понад 300 кілометрів. З військових аеродромів «Барановичі» та «Мачулищі» після 09:00 білоруські війська підняли на перехоплення гелікоптер Мі-24 та винищувач Су-30. Доля дронів поки що невідома.

Проєкт опублікував інфографіки маршрутів цих дронів і додав, що починаючи з 11 липня це вже четвертий російський дрон-камікадзе Shahed, який увійшов у повітряний простір Білорусі.

  • Уперше про заліт Shahed в Білорусь після відбиття атаки на Україну Повітряні сили ЗСУ повідомили 13 липня 2024 року. Тоді з Чернігівської області до міста Вітебськ через столичний Мінськ долетів один Shahed. Він подолав 350 кілометрів, а потім зник. Про руйнування або жертви не повідомляли.