У Мексиці в штаті Герреро застрелили кандидата в мери — упʼяте від початку виборчої кампанії

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Кандидата в мери міста Коюка-де-Бенітес у штаті Герреро, Хосе Альфредо Кабреру Баррьєнтоса, застрелили під час останнього передвиборчого мітингу.

Про це пише El Universal.

Загиблий Кабрера Баррьєнтос балотувався від правоцентристського альянсу «Сила і серце за Мексику». Він вітав виборців, які зібралися на баскетбольному майданчику, коли ззаду йому вистрілили в голову. На відео стрілянини, розповсюдженому в мережі, пролунало щонайменше 15 пострілів. Поліція ліквідувала нападника на місці.

Після вбивства Кабрери Баррьєнтоса його політичні соратники звинуватили провладний «Рух національного відродження» у «нездатності впоратися з насильством у країні». Загалом за час виборчої кампанії в штаті Герреро вбили пʼятьох кандидатів на посаду мерів міст і одного кандидата в депутати федерального парламенту.

  • 2 червня в Мексиці пройдуть загальні вибори. Обиратимуть понад 20 тисяч посадовців — президента, депутатів до нижньої та верхньої палат Конгресу, мерів багатьох міст, депутатів штатів і чиновників муніципалітетів. Мексиканські картелі проштовхують своїх кандидатів — спонсорують їхні передвиборчі кампанії та змушують місцеві медіа публікувати замовні матеріали. Вони залякують і вбивають інших кандидатів, а сотні вже зняли свої кандидатури.