OpenAI розпочала навчання нової моделі штучного інтелекту

Дата:

Компанія OpenAI оголосила про старт навчання нової моделі штучного інтелекту, яка замінить GPT-4. Про це повідомляє The New York Times.

Засновники стартапу із Сан-Франциско, який є однією з провідних світових компаній штучного інтелекту, заявили у своєму блозі, що ці системи виведуть компанію на новий рівень можливостей на шляху до штучного генералізованого інтелекту (AGI). Система зможе успішно виконати будь-яке інтелектуальне завдання, так само, як і людина. Нова модель буде двигуном для продуктів ШІ, включаючи чат-боти, цифрові помічники, схожі на Siri від Apple, пошукові системи і генератори зображень.

Цифрове «навчання» моделей ШІ може тривати місяці або навіть роки. Після завершення навчання компанії зі штучним інтелектом зазвичай витрачають ще кілька місяців на тестування технології та її тонке налаштування для загального використання.

Також OpenAI сформував Комітет правління для оцінки заходів безпеки нової моделі ШІ. Комітет надаватиме рекомендації раді щодо рішень з безпеки для проєктів і операцій OpenAI. Про це написали на офіційному сайті OpenAI.

Першим завданням Комітету є оцінка та вдосконалення процесів і заходів безпеки OpenAI протягом наступних 90 днів. Після цього Комітет поділиться своїми рекомендаціями з повним складом ради, а OpenAI оприлюднить оновлення щодо ухвалених рекомендацій відповідно до вимог безпеки.

  • У квітні британська газета Financial Times писала, що OpenAI наближається до випуску нової ШІ-моделі, яка буде здатна міркувати й планувати. Ця здатність — важливий елемент у контексті розробки ШІ, зазначала газета. Повідомлялося, що модель називатиметься GPT-5.
  • 14 травня OpenAI представило останню версію технології, яка лежить в основі чат-бота ChatGPT(GPT-4).

Авторка: Станіслава Гончарова