Лауреаткою премії Гонгадзе стала Тетяна Трощинська

Автор:
Оля Березюк
Дата:

У Києві оголосили шосту лауреатку премії імені Георгія Гонгадзе. Цьогоріч нею стала Тетяна Трощинська — журналістка, продюсерка, радіоведуча.

Про це повідомляється на сторінці премії.

Трощинська прийшла в журналістику 1992 року, навчаючись за спеціальністю у КНУ імені Тараса Шевченка, пише «Детектор медіа». Вела випуски новин та програми на «Українському радіо». Пізніше кілька місяців стажувалась у ВВС у Великій Британії. Потім сім років була заступницею головного редактора «ТСН» на каналі «1+1».

З осені 2014 року Трощинська працювала на «Громадському радіо» як редакторка та ведуча програм, а у 2018-му стала керівницею редакції. Також Тетяна — заступниця голови правління ГО «Громадське радіо». По черзі з колегами веде програми «Громадська хвиля», «Кут зору», «Інший ранок», Drive Time, авторські програми «40 нові 20», «Хвостата хвиля» на «Громадському радіо», а також два авторських проєкти, «ОргКультура» та «Емоційний інтелект», на суспільному «Радіо Культура».

У квітні 2024 року Трощинська очолила департамент стратегічного аналізу та розвитку соціально впливового контенту на «Суспільному». До того ж Тетяна — продюсерка суспільно-політичного ток-шоу «Новий відлік», ведуча «Громадського радіо» та «Радіо Культура».

Крім Тетяни Трощинської, також цього року на премію були номіновані керівниця незалежної розслідувальної агенції «Слідство.Інфо» Анна Бабінець і головна редакторка та засновниця видання The Kyiv Independent Ольга Руденко.

  • Премія імені Георгія Гонгадзе — одна з головних відзнак для професійних журналістів в Україні. Заснована у 2019 році Українським ПЕН у партнерстві з родиною Георгія Гонгадзе, Києво-Могилянською бізнес-школою та виданням «Українська правда». Лауреатами премії в попередні роки стали Вахтанг Кіпіані (2019), Павло Казарін (2020), Мирослава Барчук (2021), Мстислав Чернов і Євген Малолєтка (2022), Богдан Логвиненко (2023). У 2022 році також спецвідзнаку посмертно отримав фотожурналіст Макс Левін.