Ізраїль повернув тіла трьох заручників, яких ХАМАС викрав 7 жовтня. Серед них — німкеня Шані Лук

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Ізраїльські військові під час спецоперації повернули із сектора Гази тіла трьох загиблих заручників, яких бойовики ХАМАС викрали з музичного фестивалю Nova 7 жовтня 2023 року. Серед них — громадянка Німеччини Шані Люк.

Шані Люк приїхала до Ізраїлю на музичний фестиваль, який проходив неподалік кордону із сектором Гази. Під час нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня дівчину викрали. Згодом її впізнали на кадрах, де бойовики везуть до Гази оголену непритомну дівчину. Про смерть Шані Люк у полоні ХАМАС стало відомо 22 жовтня. Тоді її тіло вдалося ідентифікувати за знайденим фрагментом черепа — дівчині відрубали голову.

Двоє інших загиблих заручників — це Аміт Бускіла й Іцхак Гелерентер. Усі троє, за словами речника ЦАХАЛ Даніеля Хагарі, були на музичному фестивалі Nova на півдні Ізраїлю. Їх вбили, коли вони намагалися втекти від бойовиків ХАМАС у бік кібуци Мефальсім. Потім їхні тіла відвезли до сектора Гази. Раніше вважали, що Бускіла та Гелерентер могли залишитися живими.

Усі три тіла знайшли в ніч проти 17 травня під час спецоперації ЦАХАЛ та ізраїльської спецслужби Shin Bet у секторі Гази. Після ідентифікації тіл заручників про це повідомили їхнім родинам.

  • Активні бойові дії між Ізраїлем і ХАМАС тривали з 7 жовтня 2023 року, відколи бойовики ісламістського угруповання провели масований ракетний обстріл південних і центральних районів Ізраїлю, вторглися на територію країни, убили сотні мирних жителів і захопили заручників.
  • За даними The Times of Israel, ще 125 ізраїльських заручників, яких бойовики ХАМАС викрали 7 жовтня, залишаються в секторі Гази — не всі вони можуть бути живими. ЦАХАЛ підтверджував загибель 37 заручників, які залишалися в полоні ХАМАС.