Учасника «Євробачення-2024» Йоста Кляйна дискваліфікували з фіналу конкурсу. Нідерландський мовник назвав причину

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Представника Нідерландів на «Євробаченні-2024» Йоста Кляйна дискваліфікували з фіналу пісенного конкурсу. Його звинуватили в насильницькій поведінці щодо співробітниці телевізійної команди.

Про це повідомляє Європейська спілка радіомовлення і телебачення.

Наразі шведська поліція розслідує скаргу жінки зі знімальної групи щодо інциденту, який стався після виступу нідерландського представника у півфіналі 9 травня. У Спілці вважають недоцільним, щоб під час судового процесу Кляйн продовжував участь у конкурсі.

«Ми дотримуємося політики нульової терпимості до неналежної поведінки на нашому заході задля безпечного і захищеного робочого середовища для всього персоналу конкурсу. У світлі цього поведінка Йоста Кляйна щодо члена команди вважається порушенням правил конкурсу», — йдеться в заяві Спілки.

Пізніше нідерландський мовник AVROTROS розповів свою версію того, через що дискваліфікували артиста Йоста Кляйна.

В офіційній заяві сказано, що в четвер, 9 травня, після виступу в півфіналі Кляйна знімали на відео, коли той щойно зійшов зі сцени і поспішав до гримерки. Йост нібито неодноразово показував, що не хоче, аби його знімали, однак його прохання проігнорували. «Через це Йоста зробив загрозливий рух в бік камери. Йост не торкався операторки», — зазначив мовник.

AVROTROS вважає дискваліфікацію Кляйна «тяжким і непропорційним» покаранням.

  • Напередодні Йост Кляйн, який виступав із піснею “Europapa” і пройшов у фінал, пропустив генеральну репетицію.
  • Кляйн після початку повномасштабного російського вторгнення гастролював у Санкт-Петербурзі та співпрацював із російськими артистами. У треку, який було презентовано в березні 2022 року, він говорив про любов до росії.