Танки Abrams не виправдали надій, а росіяни намагаються бити по логістиці. Огляд матеріалів іноземних медіа 26 квітня

Автор:
Антон Семиженко
Дата:

«Бабель»

Сучасні американські танки Abrams, які Україна отримала в січні 2023-го, сподіваючись, що вони відчутно посилять позиції ЗСУ, насправді не справили значного ефекту. Як пишe видання Newsweek із посиланням на американських військових, Abrams виявилися безсилими перед дронами, якими насичено лінію фронту. З початку минулого року щонайменше 5 танків із 31 було знищено росіянами. Решту наразі забрали з лінії фронту, і тепер українські та американські військові намагаються покращити тактику їхнього застосування в цій війні ― в умовах, «коли будь-який рух одразу помітно». Пропагандисти серед окупантів зловтішаються, заявляючи, що «не вражені тим, як ця техніка себе показала», натомість українські військові нагадують, що сучасна війна динамічна й за останні два роки тактика боїв істотно змінилася, пише видання.

The New York Times звертає увагу на те, що росіяни зараз намагаються особливо активно бити по залізничних хабах і взагалі по логістичних вузлах у східній та центральній частинах України. Таким чином окупанти прагнуть сповільнити доправлення нового озброєння, яке вже рухається в Україну завдяки недавньому рішенню США виділити ще $61 мільярд на військові потреби Києва.

Найбільше страждають залізничники: видання називає кількість жертв серед працівників «Укрзалізниці» буквально за кілька останніх днів. Ударів зазнала станція в Балаклії на Харківщині, транспортний обʼєкт на Черкащині, залізничний вузол на Донеччині. Про значні перешкоди в логістиці поки що не відомо: удари далеко не завжди здатні завадити руху поїздів ― наприклад, протягом тривалого часу поїзди доходили аж до Костянтинівки, звідки до фронту вже близько десяти кілометрів. Попри влучання по вокзалу, залізниця продовжує робити свою справу, пише видання.

Щобудня ми старанно шукаємо найцікавіші матеріали про війну та розповідаємо про них. Ваша підтримка надихає нас робити це й далі. Допомогти «Бабелю»: 🔸 у гривні🔸 Buy Me a Coffee 🔸 Patreon🔸 PayPal: [email protected]