Король Чарльз III невдовзі повернеться до виконання державних обовʼязків після перерви через рак

Автор:
Оля Березюк
Дата:
Король Чарльз III невдовзі повернеться до виконання державних обовʼязків після перерви через рак

Twitter / The Royal Family

Король Великої Британії Чарльз III повернеться до виконання державних обовʼязків наступного тижня після «періоду лікування і відновлення» у звʼязку з діагностованим раком.

Про це оголосив Букінгемський палац 26 квітня.

У пресслужбі зазначили, що наступного вівторка король і королева здійснять спільний візит до онкологічного центру, де вони зустрінуться з медичними фахівцями та пацієнтами. Цей візит стане першим у низці зовнішніх заходів Чарльза III, які він здійснить протягом наступних тижнів.

Крім того, у червні король і королева приймуть імператора та імператрицю Японії, що відвідають Британію з державним візитом.

Джерело в Букінгемському палаці повідомило CNN, що Чарльз зможе зустрічатися з людьми як у приміщенні, так і на вулиці, але кожна зустріч буде ретельно організована, щоб мінімізувати будь-які ризики для одужання короля.

  • Востаннє Чарльз зʼявився на публіці 31 березня на католицький Великдень, коли разом з кількома членами сімʼї відвідав церкву у Віндзорі.
  • Під час лікування король продовжував виконувати низку обовʼязків, отримуючи щоденні «червоні скриньки», що містять документи від уряду, які монарх має переглянути. Він також продовжував проводити приватні зустрічі, остання з яких відбулася 16 квітня з адміралом Бенджаміном Кі, першим морським лордом і начальником Військово-морського штабу Великої Британії.