Inditex відсьогодні відновлює роботу інтернет-магазинів. Перші три Zara відкриють у Києві вже завтра

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Вже відсьогодні в Україні поступово відновлюють роботу онлайн-магазини 20 брендів іспанської компанії Inditex, зокрема Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho та Zara Home. Відкриття фізичних магазинів одягу планується вже завтра — першими будуть три крамниці Zara у Києві.

Про це повідомляє іспанське інформагентство EFE.

Відновлення роботи Inditex в Україні відбуватиметься поступово — це стосується як фізичних, так і інтернет-магазинів, компанія адаптуватиме свої плани до ринкових потреб країни.

Як зазначають у інформагентстві, Inditex найближчими місяцями може відкрити близько 50 з 84 магазинів в Україні — у найвіддаленіших від фронту містах, переважно в столиці та західних регіонах.

Що стосується онлайн-магазинів, сім брендів Inditex відновлять розподіл замовлень одночасно з відкриттям своїх перших за два роки фізичних магазинів, а умови обслуговування клієнтів незабаром оголосять на онлайн-платформах, зазначають у EFE.

В Inditex продовжують наголошувати на тому, що пріоритетом компанії залишається безпека співробітників і клієнтів. Деяких українських працівників уже відправили на навчання до Польщі, щоб підготувати до повернення на роботу.

  • 24 лютого 2022 року, у день повномасштабного вторгнення росії в Україну, Inditex закрила свої 84 магазини в Україні, які за попередній, 2021 рік принесли €58 мільйонів прибутку. Відтоді компанія припинила доставляти товари до країни, але продовжувала платити податки й заробітну плату тисячі своїх українських працівників. Inditex зберігала свої договори оренди з орендодавцями під час закриття магазину, але не розголошує, на яких умовах.