СБУ повідомила про підозру ватажку «ДНР» Пушиліну і ще двом організаторам псевдовиборів за путіна

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Служба безпеки України повідомила про підозру ватажкам «ДНР» за організацію псевдовиборів за путіна на тимчасово окупованій Донеччині.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Йдеться про гауляйтера Донецька Дениса Пушиліна, одного з керівників «виборчого штабу» путіна Артема Жогу та очільника «виборчкому ДНР» Володимира Висоцького.

Слідство встановило, що вони організували масові фальсифікації щодо участі місцевих у псевдовиборах і звітували до Кремля про нібито максимальну підтримку незаконних виборів з боку мешканців Донеччини.

Щоб створити видимість «голосування» у зруйнованій Авдіївці Денис Пушилін приїхав до міста із заступником керівника Адміністрації президента рф Сергієм Кирієнком. Серед понівечених будівель окупованого міста вони зробили для російських медіа зрежисоване «відеозвернення» з нібито місцевими, які «хотіли» долучитися до псевдовиборів.

Тим часом Артем Жога формував керівний склад окупаційних «виборчкомів» і контролював підсумки «голосування». Також він давав вказівки Висоцькому, який організовував подворові обходи у супроводі озброєних російських окупантів. Людей змушували ставили «потрібні» відмітки у незаконних бюлетенях.

Усім трьом фігурантам повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 ККУ (колабораційна діяльність).

  • Ватажок «ДНР» Денис Пушилін уже має заочно 15 років тюрми за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, колабораціонізм та участь в організації незаконного референдуму, а його спільник Артем Жога — 12 років.