Поляки анонсували масштабний протест на завтра. Участь візьмуть майже 70 тисяч людей

Автор:
Олександра Амру
Дата:

На середу, 20 березня, поляки анонсували понад 580 акцій протестів. За оцінками, у них візьмуть участь майже 70 тисяч людей.

Про це повідомляє поліція Польщі.

Через оголошений на завтра загальнонаціональний страйк фермерів очікуються серйозні труднощі на дорогах по всій Польщі. Опублікована в інтернеті карта сільськогосподарських блокад включає понад 500 точок, зокрема кілька на під’їзних дорогах до Варшави. Очікується, що аграрії протестуватимуть як на трасах, швидкісних і національних дорогах, так і посеред міст.

Попередньо, поляки вийдуть із мітингами, зокрема, у Варшаві та Мазовії, Кракові, Гданську, Щецині, Кельцях, а також у Сілезькому, Західнопоморському, Люблінському, Любуському, Лодзькому, Вармінсько-Мазурському та Підкарпатському воєводствах.

  • Від листопада 2023 року поляки періодично блокують пункти пропуску на кордоні з Україною. Польські перевізники, а потім і фермери з різною тривалістю перешкоджають руху вантажівок, вимагаючи від своєї влади та Євросоюзу поліпшення умов праці та пільг. Вони просять про заборону імпорту сільськогосподарської продукції з України, яка не відповідає нормам ЄС, повернення дозвільної системи для українських перевізників, дотацій на добрива, компенсацій акцизу на пальне, виплат субсидій. А також мають інші вимоги, які до України не мають стосунку.