Дідуся з «Гри в Кальмара» засудили до 8 місяців увʼязнення за домагання. Ця справа поклала край його акторській карʼєрі

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Корейського актора О Йон Су, який зіграв дідуся-гравця під номером 001 в серіалі «Гра в кальмара», засудили до восьми місяців увʼязнення та двох років умовного терміну через домагання. Інцидент стався у 2017 році — тоді актор без дозволу торкався та цілував жінку.

Про це повідомляє Reuters.

Імʼя жертви не називають, але медіа вказують, що О Йон Су перепросив у позивачки, хоча провину так і не визнав.

У листопаді 2022 року актору висунули звинувачення в насильницькому розбещенні жертви. Згодом справу спробували закрити, але жінка вимагала продовжити розслідування.

Позивачка стверджувала, що Йон Су обійняв її на набережній і поцілував в щоку перед будинком під час гастролей у 2017 році. Відповідач заперечував звинувачення і не визнав себе винним.

У своєму останньому слові на суді 79-річний актор сказав: «Жахливо бачити, як моє життя закінчується на цій ситуації в цьому віці. Я відчуваю, що все моє життя розвалюється».

Суддя призначив актору покарання у вигляді восьми місяців увʼязнення з відстрочкою на два роки та зобовʼязав його пройти 40-годинну програму лікування від сексуальних зазіхань.

Серіал Netflix «Гра в кальмара» став найпопулярнішим за всю історію сервісу: за перші 28 днів після премʼєри у вересні 2021 року його перегляди становили понад 1,65 мільярда годин. 12 червня 2022 року стало відомо, що серіал офіційно продовжили на другий сезон.

  • «Гра в кальмара» — це південнокорейський трилер про виживання, дія якого відбувається в сучасному Сеулі. Групі з 456 людей пропонують зіграти в серію дитячих ігор із шансом виграти величезну суму грошей, але якщо програють — вони загинуть.