Мер Києва відсторонить керівника столичного метро Віктора Брагінського після виходу розслідування Bihus.info

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко оголосив, що відсторонить Віктора Брагінського від виконання обовʼязків директора столичного метро. Це сталось після публікації розслідування Bihus.Info про незадеклароване майно очільника «Київського метрополітену».

«Злий вечір. З неприємними, скажемо так, відкриттями для мене… Висновок. Віктор Брагінський буде відсторонений від виконання обовʼязків директора столичного метро. Або не пручатиметься і сам напише заяву на звільнення. А далі фактами, оприлюдненими в розслідуванні журналістів Bihus info, мають займатися відповідні органи. Правоохоронні», — написав Кличко за дві години після виходу першої частини розслідування.

На матір Брагінського оформлено дві двокімнатні квартири у ЖК White Lines, придбані у січні 2024 року. Кожна з них коштує від 10 млн грн, але жінка відмовилась пояснити, звідки у неї такі гроші.

Водночас колишня дружина фігуранта сюжету Ольга Брагінська придбала двокімнатну квартиру у ЖК «Річмонд» за три мільйони гривень. За даними Bihus.Info, вони досі проживають спільно. Крім того, Брагінська володіє ділянкою за $760 тисяч у елітному селищі Козин.

До того ж кілька років тому Брагінський продав власній сестрі за 2 млн грн землю у Київський області, яка коштувала удесятеро дешевше.

Вартість усього незадекларованого майна дорівнює офіційній зарплаті Брагінського за останні 40 років — 52 мільйони гривень.