Страхування від воєнних ризиків у Чорному морі розширили на всі невійськові вантажі

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Програму доступного страхування суден Unity Facility розширили на всі невійськові вантажі, зокрема для контейнерів, залізної руди та сталі. Цю програму реалізують компанії Marsh McLennan і Lloyd’s of London спільно з урядом України,

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Розширення страхування є важливим для експорту металургійної продукції. Цей сектор сильно постраждав від повномасштабного вторгнення. У 2023 році порівняно з 2021 роком виробництво сталі в Україні скоротилося в 3,4 раза, а експорт металургійної продукції — у кілька разів.

Також страхування суден може збільшити обсяги експорту всіх несировинних продуктів.

Завдяки Unity Facility ставки страхування на комерційному ринку знизилися вдвічі. Зараз ставка в межах Unity становить 0,75% для агропродукції. До страхового інструменту UNITY мають доступ усі міжнародні брокери, до яких можуть звернутися власники суден і українські експортери.

  • Програма Unity Facility створена, щоб забезпечити доступне страхування від воєнних ризиків постачання зерна та інших важливих продовольчих товарів у всьому світі. Вона стартувала в листопаді 2023 року. Крім зерна, Unity Facility тепер забезпечує покриття для іншої експортної продукції України, включаючи залізну руду, сталь, електрообладнання і корми для тварин.