Зеленський назвав правильним рішення вивести війська з Авдіївки

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Президент України Володимир Зеленський назвав правильним рішення про відхід українських військ з Авдіївки, щоб не вони потрапили в оточення. За його словами, Сили оборони від жовтня виснажували там ресурси росіян і своє завдання вони виконали — окупанти втратили десятки тисяч військових.

Про це він заявив на Мюнхенській безпековій конференції.

«Зберегти воїнів — це і є захист», — наголосив президент і додав, що зброя допомагає відновлювати справедливість, але цю зброю тримає військовий, і саме він звільняє території та захищає людей.

«Тому рішення правильне. Щоби не потрапити в оточення, вирішили відійти на інші рубежі. Це не значить, що люди вийшли на якісь кілометри, а росія щось захопила. Вона нічого не захопила. Ми повинні з вами зрозуміти: росія за два роки війни намагалися на сході щось зробити. Що таке щось — вони просто зруйнували кілька міст, містечок. Але найбільше, що вони зробили, — це зруйнували наше життя», — сказав він.

Зеленський зауважив, що росія почала наступ у жовтні 2023 року і відтоді окупанти атакували Авдіївку всією зброєю, яку мали. За словами президента, росія втратила в Авдіївці десятки тисяч своїх солдатів.

Україні ж зброї не вистачило, додав він.

«Немає далекобійної збої. У росії є, а в нас її дуже мало. Ось вся правда», — сказав він

  • Про рішення вивести Сили оборони України з Авдіївки заявив 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Він пояснив, що керувався необхідністю зберегти життя українських воїнів. Авдіївку російські війська намагалися захопити з 2014 року, коли росія, розвʼязавши війну проти України, окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей.