Нацполіція ліквідувала залишки криворізького наркокартелю «Двадцятівські» — вилучили понад 230 кг наркотиків

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Нацполіція ліквідувала залишки криворізького наркокартелю «Двадцятівські» — слідчі вилучили 230 кг канабісу, 6 кг метамфетаміну, 5 кг псевдоефедрину, 2 кг ефедрину, 200 г амфетаміну, 150 г мефедрону, 200 г солей А-PVP, 90 г грибів галюциногенних і ще 5,2 кг червоного фосфору. Вартість вилученого за цінами чорного ринку — понад 98 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Організація діяла в Кривому Розі під керівництвом 30-річного увʼязненого. За версією слідства, чоловік організував постачання наркотиків з Єгипту в Україну, відновив виробництво метамфетаміну у Кривому Розі, а доходи легалізував через купівлю 44 автомобілів.

Правоохоронці знешкодили три лабораторії. Як стверджує слідство, одна з них дозволяла підозрюваним виготовляти до 30 кг наркотиків щомісяця — дохід становив понад 105 мільйонів гривень. Крім того, вони також займалися вирощуванням і збутом канабісу.

Поліція стверджує, що затримані були ключовими дистрибʼюторами метамфетаміну та канабісу по території України. Взаєморозрахунки за наркотики проводилися виключно криптовалютою. Крім того, правоохоронці вилучили криптоферму, лабораторне обладнання, зброю, набої, гранати РГД із запалами, понад 3 мільйони гривень у різній валюті та 65 автомобілів вартістю понад мільйон доларів.

Також у вересні минулого року поліцейські затримали трьох жінок-членів наркосиндикату на території Польщі. Слідство каже, що вони діяли як наркокурʼєри, перевозячи психотропні пігулки, заховані серед звичайних побутових предметів. Під час затримання вилучили 77 кг подрібнених псевдоефедринових пігулок, призначених для виробництва 30 кг психотропних речовин.

Поліція затримала 12 людей, яких підозрює в участі у злочинній організації. 15 людей отримали підозри — їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

  • У лютому 2023 року понад 1 200 правоохоронців у ході масштабної спецоперації затримали 37 учасників злочинного угруповання «Двадцятівські», зокрема 10 його лідерів. Щомісячний прибуток їхнього наркокартелю перевищував мільйон доларів. Наркобізнес організували троє мешканців Кривого Рогу, які мають звʼязки у кримінальному середовищі. Вони заручилися підтримкою кількох медіаресурсів, через які розповсюдили брехню про правоохоронців, які розслідували діяльність наркогруп на Дніпропетровщині.