Поліція затримала двох підозрюваних у нападі на церкву в Стамбулі — це громадяни росії й Таджикистану

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

У Туреччині затримали двох підозрюваних у нападі на католицьку церкву в Стамбулі — це громадяни росії й Таджикистану. Підозрюваних повʼязують з «Ісламською державою», яка раніше взяла відповідальність за стрілянину.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая.

На пресконференції Єрлікая заявив, що в межах розслідування нападу поліція провела рейди в 30 місцях і затримала 47 людей, які, як вважає слідство, могли бути причетними до стрілянини. Нападниками на храм вважають саме громадян росії й Таджикистану. «Ісламська держава» заявила, що ця стрілянина «стала відповіддю на заклик атакувати євреїв і християн».

  • 28 січня двоє невідомих у масках напали на католицьку церкву Санта-Марія в Стамбулі — загинула одна людина. Нападники відкрили вогонь з пістолетів, коли в церкві була недільна служба. Після того як вони відкрили вогонь, підозрювані залишили місце злочину. Мотив стрілянини ще невідомий.
  • На стрілянину зреагували у Ватикані. Там закликали Туреччину шукати нападників і слідкувати за безпекою вірян, а Папа Римський Франциск у молитві висловив солідарність з громадою італійської церкви Санта-Марія Драперіс.