Церква Греції виступила проти легалізації одностатевих шлюбів

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Священний синод Грецької православної церкви на позачерговому засіданні 23 січня одностайно виступив проти ініційованого урядом узаконення одностатевих шлюбів і усиновлення дітей одностатевими парами.

Про це повідомляє грецьке видання Ekathimerini.

Єпископи вирішили звернутися з відкритим листом до всіх грецьких депутатів, де викладуть заперечення церкви щодо запропонованого закону. Листа зачитають у церквах по всій країні 4 лютого.

В ухвалі Синоду йдеться, що попри відсутність впливу церкви на законодавчий процес у Греції, це «не позбавляє церкву свободи слова і не звільняє її від обовʼязку інформувати вірних».

Грецькі єпископи також вважають, що прихильники законопроєкту виступають за «скасування батьківства і материнства» та «зникнення традиційних гендерних ролей у сімʼї».

За словами єпископів, ініціатива ставить «сексуальний вибір дорослих гомосексуалістів» вище за інтереси майбутніх дітей.

  • Цього місяця премʼєр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс підтвердив наміри влади легалізувати одностатеві шлюби, а також дозволити одностатевим парам усиновлювати дітей.
  • Як і більшість країн Європейського Союзу, Греція визнає цивільні партнерства —таке рішення ухвалили ще у 2015 році, коли при владі була ліва партія СІРІЗА.
  • За Міцотакіса грецький уряд скасував заборону на донорство крові для гомосексуальних чоловіків і припинив практику так званих «операцій з нормалізації статі» в інтерсекс-дітей.