Українська тенісистка потиснула руку росіянці на юніорському Australian Open. В Мінспорту прокоментували

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Українська тенісистка Єлизавета Котляр у першому раунді Australian Open серед юніорів у двох сетах (2:6, 4:6) програла росіянці Владі Мінчевій, яка виступає під нейтральним прапором.

Після поєдинку Котляр потиснула руку Мінчевій.

Російські ЗМІ, зокрема пропагандистське агентство РИА Новости, назвало це «маленькою, але теж дуже важливою перемогою».

Тимчасовий очільник Мінспорту Матвій Бідний заявив, що відомство вивчає обставини і причини такого вчинку української спортсменки. Він не виключає, що це була провокація.

«Мій месенджер розривається повідомленнями, що 16-річна українська тенісистка Єлизавета Котляр потиснула руку росіянці після матчу на турнірі Australian Open. Причини такого вчинку, а також усі обставини, ми вивчаємо і пізніше дамо позицію міністерства. Як я побачив відео, перше враження було, що росіяни спровокували нашу спортсменку», — написав Бідний.

Він зазначив, що «усі, хто брав участь у великих турнірах, знають, яка напруга там відбувається, і атлети можуть стати легкою мішенню для провокацій».

«Я вважаю, що, перш ніж будь-що заявляти й ухвалювати емоційні рішення, варто детально розібратися в ситуації і почути саму Єлизавету Котляр та її батьків», — зазначив Бідний.

Він поінформував, що Мінспорту й далі вивчає ситуацію і разом зі спортивною федерацією вони ухвалять «зважені рішення».