У Непалі заарештували духовного гуру, якого вважають реінкарнацією Будди. Його підозрюють у сексуальному насильстві

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

У Непалі поліція затримала 34-річного духовного лідера Рама Бахадура Бомджана, прихильники якого вважають його реінкарнацією Будди. Його звинувачують у сексуальному насильстві над неповнолітньою черницею.

Про це пише CNN.

Ордер на арешт Бахадура Бомджана видали ще у 2020 році у справі про сексуальне насильстао над неповнолітньою черницею, яка жила в його храмі поблизу столиці Непалу Катманду. Він три роки переховувався від слідства.

Рама Бахадура Бомджана затримали на околиці Катманду — він три роки переховувався від слідства.

Getty Images

Чоловіка затримали на околиці Катманду, він намагався втекти. У його будинку знайшли понад десяток мобільних телефонів, пʼять ноутбуків і планшетів, а також понад $200 тисяч у непальській та іноземній валюті, зазначають правоохоронці. Представники організації, яка керує ашрамами Бомджана, заперечують звинувачення у зґвалтуванні, називаючи їх «повністю безпідставними».

Уперше Бомджан привернув міжнародну увагу у 2005 році, коли йому було 15. Тоді він оселився у джунглях, щоб молитися протягом 10 місяців. Його послідовники стверджували, що він робив це без їжі, сну та води.

Ці твердження спонукали частину людей вважати Бомджана «реінкарнацією Будди» — так його охрестили й місцеві медіа Непалу. Прізвисько допомогло йому стати відомим, оскільки тисячі людей з усієї країни та сусідньої Індії приїжджали, коли він був у джунглях, щоб побачити його.

Приблизно через два роки Бомджан почав проповідувати. Згодом він та його прихильники створили мережу ашрамів у всьому Непалі, присвячених його вченню. Але останніми роками Бомджана переслідували звинувачення у правопорушеннях — у 2019 році під час розслідування зникнення чотирьох його послідовників в одному з його ашрамів влаштували рейд. Пошуки зниклих досі тривають.