Ейфелеву вежу закрили через страйк співробітників у день сотих роковин смерті її творця

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Ейфелеву вежу закрили для відвідувачів після того, як її персонал оголосив страйк у 100-ті роковини смерті її творця Гюстава Ейфеля.

Про це повідомляє The Guardian.

Відвідування самої вежі наразі закрито, проте майданчик навколо неї лишається відкритим для відвідування.

Розчарованим туристам, які забронювали квитки до Ейфелевої вежі, повідомили, що вона закрита і з ними звʼяжуться електронною поштою.

«Інформація для відвідувачів: через страйк Ейфелева вежа зачинена. Просимо вибачення»

Lewis Joly / AP

Протести відбуваються через невдоволення персоналу Ейфелевої вежі у «нинішньому методі управління». Керівники профспілок стверджують, що компанія-оператор вежі SETE «прямує до катастрофи», оскільки її бізнес-модель є «надто амбітною та нежиттєздатною».

Вони стверджують, що нинішній комерційний план базується на надто оптимістичній оцінці майбутніх доходів від продажу квитків і недооцінює витрати на обслуговування та ремонт.

  • Ейфелева вежа — одна з найбільш відвідуваних і визначних пам’яток світу. До пандемії COVID-19 вона збирала майже 7 мільйонів відвідувачів на рік, три чверті з яких становили іноземні туристи.
  • 300-метрова чавунна вежа вагою 10 100 тон була лише тимчасовою спорудою, яку потрібно було знести та здати на металобрухт у 1909 році. Деякі письменники, зокрема Гі де Мопассан та Олександр Дюма — молодший, не могли дочекатися її знищення, називаючи споруду «марною і жахливою».
  • Творець вежі — підприємець та інженер-конструктор Ґюстав Ейфель, він помер на 92-му році життя 27 грудня 1923 року.