Кельнський собор закрили для туристів на невизначений термін через терористичну загрозу

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Туристам заборонили відвідувати головний собор Кельну (Німеччина) на невизначений термін через підвищену терористичну загрозу.

Про це повідомила пресслужба Кельнського собору.

Обмеження запровадили після повідомлення про загрозу терористичного акту. Поки що в храмі відбуватимуться тільки богослужіння та сповіді. Водночас посилять безпекові заходи: відвідувачів попросили бути готовими до перевірки документів, а також «утриматися від носіння сумок».

Кельнський собор у Німеччині.

koelner-dom.de

Туристам також заборонили підходити до престолу та ставити свічку з молитовним проханням усередині собору. Це можна зробити надворі: перед собором встановили кілька лавок зі свічками Кельнського собору.

Зазвичай Кельнський собор під час святкування Різдва та Нового року відвідують до 100 тисяч туристів.

  • У ніч проти 24 грудня Кельнський собор декілька годин обстежували — шукали вибухівку через підвищений рівень терористичної загрози. Різдвяні богослужіння у соборі відбулися без інцидентів, але з дотриманням особливих заходів безпеки.
  • Раніше в столиці Австрії та у Німеччині пройшли арешти ісламістів, які могли планувати теракти на Різдво та Новий рік. Цілями могли бути різдвяні богослужіння в Кельні, Відні та Мадриді.