Messenger отримав автоматичне наскрізне шифрування. Що це означає

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Компанія Meta впроваджує автоматичне (за замовчуванням) наскрізне шифрування для особистих чатів і дзвінків у Messenger.

Про це пише The Verge.

Коли наскрізне шифрування ввімкнене, то лише ви й людина, якій ви пишите в Messenger, можете бачити вміст повідомлення.

Зашифровані чати вперше представили як додаткову функцію в Messenger ще у 2016 році, але зараз це стане стандартом для всіх діалогів і дзвінків.

«Це зайняло роки, тому що ми витратили час, щоб зробити це правильно», — сказала віцепрезидентка Messenger Лоредана Крісан.

За її словами, в автоматично зашифрованих чатах залишиться весь попередній функціонал. Однак може знадобитися деякий час, щоб усі чати Messenger перейшли на шифрування за замовчуванням.

Якщо користувач захоче перенести зашифровані чати на інший пристрій, потрібно буде створити PIN-код і ввести його на ньому.

Увімкнення шифрування за замовчуванням означатиме, що Meta не тільки не зможе бачити вміст більшості чатів Messenger, але й не зможе передати його правоохоронним органам.

  • Рішення про введення автоматичного (за замовчуванням) наскрізного шифрування даних у Messenger відкладали через побоювання, що це ускладнить боротьбу з шахраями.
  • Низка країн, серед яких США, Австралія та Японія, закликали Meta надавати доступ до зашифрованих даних при отриманні ордеру або за рішенням суду. Багато хто побоюється, що таке шифрування «зіграє на руку» терористам і злочинцям.