Французька поліція затримала ватажка секти «Атман». Його звинувачують у сексуальній експлуатації послідовників

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Французька поліція ліквідувала сектантську мережу федерації йоги «Атман». Її лідера Грегоріана Біволару та ще 40 людей заарештували за підозрою в торгівлі людьми та зґвалтуваннях.

Про це повідомив французький судовий чиновник, який не мав права публічно говорити про розслідування, передає The Guardian.

Сектантська мережа діяла під прикриттям тантризму та мала послідовників по всьому світі. Відомо, що федерація «Атман» присутня приблизно в тридцяти країнах, більшість з яких — європейські. У Франції вона мала філії у трьох великих містах.

Лідер та засновник секти Грегоріан Біволару — 71-річний румун. Раніше він був засуджений у себе на батьківщині за зґвалтування неповнолітньої.

Gregorian Bivolaru|Facebook

Послідовники Біволару зізнавалися, що він сексуально експлуатував їх та змушував віддавати йому свої заощадження. Молоді учасниці секти також розповіли, що їх приневолювали працювати стриптизерками та зніматися у жорстких порнофільмах. Крім того, його розшукував Інтерпол за торгівлю людьми, зокрема й неповнолітніми.

Під час арешту «гуру» з будинку, де він зупинився, забрали 26 жінок. Їх утримували в тісноті й антисанітарних умовах. За словами потерпілих, він приводить своїх послідовників для «сексуального посвячення» в практики тантричної йоги.

У рейдах у Франції брали участь 175 поліцейських — у Парижі, Сені та Марні, Валь-де-Марні та Приморських Альпах затримали іще 40 людей, причетних до злочинів Біволару.

Операцію провели в кількох місцях, які використовувала організація для утримання жінок. Там їх нібито «наставляли», а також примушували до сексуальних дій. За даними французької влади, ці місця, описані як «ашрами», служили житлом для жінок, обраних Біволару для «посвячення» в практики тантричної йоги.

Вебсайти, повʼязані з Біволару, стверджують, що він став жертвою широкомасштабної змови з метою його дискредитації.