Рукописи з текстами пісень Девіда Боуї продадуть на аукціоні за £100 000

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Рукописні тексти двох пісень Девіда Боуї продадуть на аукціоні за £100 000, повідомляє ВВС. Аукціон Omega Auctions пройде у вівторок 28 листопада.

Рукописи містять виправлення, чорнові варіанти та нотатки покійного співака, які він зробив під час створення треків “RockʼnʼRoll Suicide” і “Suffragette City”.

Обидві композиції ввійшли до його класичного альбому 1972 року The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars.

Раніше аукціонний дім продав сторінку рукописного тексту до хіта Боуї “Starman” за £165 000.

Сторінку передали музею V&A і вона залишалася в експозиції протягом пʼяти років, поки виставка подорожувала світом між 2013 і 2018 роками.

На продаж також виставили книгу текстів пісень, яка раніше належала Ноелу Галлахеру з гурту Oasis і містить тексти пісень “Sheʼs Electric”, “Going Nowhere”, “Step Out Tonight”, “Rockinʼ Chair” і “Champagne Supernova”.

Девід Боуї — британський рок-співак і автор пісень, а також продюсер, звукорежисер, художник і актор. Протягом 50 років займався музичною творчістю і часто змінював імідж. Боуї вважається новатором, зокрема завдяки своїм роботам 1970-х. Музикант помер у 2016 році у віці 69 років.

  • Перший студійний запис британського рок-музиканта Девіда Боуї “I Never Dreamed” продали на аукціоні у Великій Брітанії за £39,4 тисячі (приблизно $51 тисяча). Магнітну стрічку зі звуковою доріжкою виявив при переїзді в липні 2018 року на горищі свого будинку Девід Хедфілд — барабанщик і менеджер першої групи Боуї The Konrads.