Байден застеріг Ізраїль від окупації сектора Гази

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Президент США Джо Байден застеріг Ізраїль від окупації сектора Гази, адже єдиний спосіб врегулювати ізраїльсько-палестинський конфлікт — це створити дві окремі держави.

Про це пише Reuters.

«Я чітко дав зрозуміти Ізраїлю, що вважаю їхню окупацію Гази великою помилкою», — наголосив американський президент.

Крім того, Байден заявив, що робить «усе можливе», аби звільнити заручників ХАМАС у секторі Гази, проте не буде відправляти туди американських військових.

Байден наголосив, що терористичне угруповання ХАМАС вчинило «військовий злочин», розмістивши військовий штаб під лікарнею Аль-Шіфа. За його даними, Армія оборони Ізраїлю увійшла на територію лікарні «з обмеженою кількістю військ» та з вказівкою бути «неймовірно обережними».

  • Анонімні американські чиновники стверджують, що Білий дім усе більше «розчаровується» тим, як Ізраїль веде війну проти бойовиків ХАМАС. Кількість загиблих серед цивільного населення зростає, а заклики США «залишаються без уваги».
  • Премʼєр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що Тель-Авів візьме на себе відповідальність за безпеку в секторі Гази на невизначений термін після закінчення війни з палестинським рухом ХАМАС. Він зазначив, що ЦАХАЛ залишатиметься в секторі Гази «стільки, скільки буде необхідно». США, своєю чергою, виступають за палестинське керівництво в секторі Гази.