Колишній держсекретар США Майк Помпео увійшов до складу наглядової ради «Київстару»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Колишній держсекретар США Майк Помпео приєднався до ради директорів компанії «Київстар» як незалежний невиконавчий директор.

Про це компанія оголосила 14 листопада.

Помпео приєднується як партнер Impact Investments — це щойно створена американська стратегічна та фінансова консалтингова та інвестиційна компанія, що має намір розвивати довгострокові партнерські відносини з провідними світовими фірмами в різних галузях і регіонах. Фонд Impact буде підтримувати керівництво «Київстар» та його материнську компанію VEON у низці ключових стратегічних ініціатив в Україні.

«Саме завдяки приватному підприємництву й інвестиціям Україна забезпечить своє економічне майбутнє й успіх, і я з нетерпінням чекаю на можливість зробити свій внесок у ці варті похвальби зусилля»», – сказав Майк Помпео.

Він обіймав посаду держсекретаря США з 2018 до 2021 року. Перед тим був шостим директором Центрального розвідувального управління в 2017—2018 роках. Помпео також представляв штат Канзас у Палаті представників США з 2011 до 2017 року, був генеральним директором Thayer Aerospace у 1996—2006 роках. Він закінчив Військову академію США у Вест-Пойнт і отримав ступінь доктора права Гарвардської школи права.