У Японії після виверження підводного вулкана зʼявився новий острів

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Через підводне виверження вулкана 30 жовтня у Японії утворився новий острів. Він розташований приблизно за 1 200 кілометрів на південь від Токіо.

Про це пише Japan Times.

Цей острів став частиною групи Огасавара. За даними Інституту дослідження землетрусів Токійського університету, він може збільшитися, якщо вулканічна активність продовжиться.

Courtesy of Setsuya Nakada

Зараз новоутворений острів, який складається з пемзи, легко розмивається. Однак поки вулканічна активність триває, потік лави допоможе захистити його.

«Ділянки, де немає лави, можуть зникнути. Тож якщо все більше й більше лави буде виходити і покривати територію, думаю, принаймні частина її залишиться назавжди», — сказав почесний професор вулканології Токійського університету Сецуя Накада.

  • Іводзіма — діючий вулкан на південь від острова Огасавара. Із 21 жовтня на Іводзімі кожні кілька хвилин відбувалися вулканічні поштовхи, які супроводжувалися виверженнями.
  • У 2013 році в Японському морі утворився ще один новий острів, який згодом злився з островом Нісіносіма, розташованим у ланцюзі Огасавара. Нісіносіма також виник у результаті підводного виверження вулкана, а згодом виріс приблизно до двох кілометрів у діаметрі.