До аеропорту Гамбурга на автівці з дитиною увірвався озброєний чоловік. Він здався після тривалих перемовин

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Уночі проти 5 листопада в Німеччині чоловік на автомобілі Audi без номерів протаранив термінал в аеропорту Гамбурга. Автівка знесла шлагбаум і зупинилася біля пасажирського літака Turkish Airlines.

Про це пише видання Bild.

У літаку були люди, їх евакуювали. За даними поліції, окрім чоловіка, в автівці перебувала чотирирічна дитина. Також повідомляють, що зловмисник стріляв і кинув кілька коктейлів Молотова. Пожежна служба аеропорту загасила вогонь.

bild.de

Рейси в аеропорту Гамбурга призупинили на невизначений термін.

До ранку поліцейські вели з чоловіком переговори. За інформацією Bild, дитина в автівці — його донька, і він хоче полетіти з нею до Туреччини.

Незадовго до того, як озброєного чоловіка помітили в аеропорту, його дружина зателефонувала в поліцію і повідомила, що він їде з дитиною в бік аеропорту.

О 15:28 за київським часом поліція Гамбурга повідомила, що чоловік здався і вийшов з автівки. Його 4-річна донька фізично не постраждала.

За даними медіа, захоплювач — 35-річний Салман, який із поліцією спілкувався виключно турецькою. Він заявив поліцейським, що причиною його вчинку стала «битва» за опікунство над дитиною.

Через дії чоловіка постраждали понад 3 200 пасажирів, які не змогли вилетіти вчасно і були евакуйовані. Аеропорту довелося скасувати 120 рейсів.