Заступнику Кличка повідомили про підозру через забудову парку «Нивки»

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

НАБУ і САП повідомили чинному заступнику голови КМДА про підозру у зловживанні службовим становищем, що призвело до незаконної передачі частини парку «Нивки» під забудову.

Про це повідомили у пресслужбі Національного антикорупційного бюро.

За даними слідства, у листопаді 2019 року підозрюваний, який на той час був директором Департаменту земельних ресурсів КМДА, отримав на розгляд проєкт, який де-факто передбачав забудову частини парку «Нивки».

Ішлося, зокрема, про передачу частини парку в оренду для будівництва житлово-офісного комплексу. У липні 2019 року Департамент відправив цей проєкт на доопрацювання, оскільки ділянка належала до природно-заповідного фонду. Утім, посадовець проігнорував цей факт і подав проєкт рішення разом із пояснювальною запискою на розгляд Київради. У пояснювальній записці він зазначив, що ділянка не належить до природно-заповідного фонду. У результаті компанія отримала право забудувати частину парку площею 0,6 га.

Нині будівництво на території парку припинили, а дії чиновника кваліфікували за за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України. Розслідування триває.

Також НАБУ направило лист до Київради, у якому вимагає розглянути питання щодо скасування рішення, яким всупереч генплану столиці частину парку «Нивки» віднесено до території під забудову.

Пізніше заступник мера Києва Петро Оленич підтвердив, що йдеться про нього, але винним він себе не вважає. Пише, що діяв «згідно чинного законодавства і на підставі рішення Київської міської ради». Оленич готовий до співпраці з правоохоронними органами та вимагає неупередженого слідства.