Новини

Конгрес надіслав повістку до суду колишньому президенту США Дональду Трампу

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Спеціальний комітет Палати представників американського Конгресу, який розслідує штурм Капітолія 6 січня 2021 року, офіційно надіслав повістку до суду колишньому президенту США Дональду Трампу.

Про це пише CNN.

Це зробили, щоб спробувати змусити Трампа свідчити про події 6 січня під присягою та надати відповідні документи. У повістці комісія наказує Трампу передати документи до 4 листопада та зʼявитися особисто або онлайн для дачі показань «протягом одного чи кількох днів починаючи з 14 листопада».

«Як показали наші слухання, ми зібрали переважну кількість доказів, зокрема від десятків ваших колишніх призначенців і співробітників, що ви особисто організували та спостерігали за багатосторонньою спробою скасувати президентські вибори 2020 року і перешкодити мирній передачі влади», — йдеться в документі.

The Washington Post пише, що колишнього радника президента Трампа Стіва Беннона за неповагу до Конгресу через відмову підкоритися повістці від комісії Палати представників вже покарали — суд дав йому чотири місяця ув’язнення.

Комісія надіслала повістку Беннону у вересні 2021 року, вимагаючи від нього надати документи і свідчення. Він відмовився, пославшись на те, що Трамп заборонив своїм колишнім підлеглим давати свідчення на підставі конфіденційності президентської комунікації.

Поки Беннон на волі, до закінчення процесу апеляції.