Новини

МВС Молдови заявило про першого затриманого у справі викрадення судді Чауса: Це були іноземці, вже перетнули кордон з Україною

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Міністерство внутрішніх справ Молдови заявило про першого затриманого у справі ймовірного викрадення у Кишиневі українського екссудді Миколи Чауса, якого в Україні звинувачують у хабарництві та розшукує Інтерпол.

Про це повідомив глава МВС країни Павел Войку, якого цитує NewsMaker.

За його словами, Чауса викрали іноземні громадяни, вони вже покинули країну, перейшовши молдовсько-український кордон. Переписка організаторів викрадення, додає Войку, велася українською мовою.

Але ні ім’я затриманого, ні громадянства ймовірних викрадачів екссудді — у МВС поки не називають.

Войку наголосив, що правоохоронці продовжують розслідування обставин, і їм вже вдалося встановити частину організаторів викрадення. Проте, додає він, поки рано говорити про звинувачення. «Але ми вже знайшли авто, якими користувалися викрадачі, зібрали відбитки пальців, знайшли їхнє листування, встановили деяких викрадачів і їхній маршрут», — наголосив Войку.

Глава МВС також зазначив, що молдовські правоохоронні органи планують звернутися до українських колег в міжнародний розшук.

Молдовський телеканал Publika оприлюднив кадри відео моменту ймовірного викрадення Чауса (з 00:37).