Новини

Офіс президента про першу розмову з Байденом: Без підтримки Україну не залишать

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Пресслужба Офісу президента України

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що президент США Джо Байден запевнив, що Штати не залишать Україну без підтримки.

Про це Єрмак сказав у коментарі Інтерфакс-Україна за результатами першої розмови президента Володимира Зеленського з американським лідером.

Глава ОП наголосив, що розмова була «хорошою» і тривала близько 50 хвилин. Він стверджує, що Байден запевнив у підтримці реформ, що проводяться в Україні.

«За словами президента США, у нього є повна інформація про те, що відбувається в Україні та навколо неї. Він запевнив, що США не залишать Україну без підтримки», — заявив Єрмак.

Він також зазначив, що Зеленський запросив Байдена взяти участь у саміті «Кримської платформи». Водночас президент США зазначив, що «чекає можливості знову відвідати Україну», і згадав свій виступ у Верховній Раді.

Зазначимо, телефонна розмова Зеленського і Байдена відбулася 2 квітня, їхні перемовини пройшли вперше. У Білому домі за фактом розмови повідомили, що Байден підтримав територіальну цілісність і суверенітет на тлі російської агресії у Криму та на Донбасі.

Нагадаємо, за кілька днів до цього розмову провели глава Міноборони України Андрій Таран і глава Пентагону Ллойд Остін, який пообіцяв підтримку Україні в разі ескалації російської агресії. Також відбулася розмова міністра закордонних справ Дмитра Кулеби з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.