Новини

Українська розвідка заявила, що Росія будує «Північний потік — 2» застарілими суднами. Це може призвести до техногенної катастрофи

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Служба зовнішньої розвідки України

У Службі зовнішньої розвідки України повідомили, що Росія будує газопровід «Північний потік — 2» застарілими суднами. У разі високих навантажень вони можуть зламатися, що призведе до техногенної катастрофи.

Про це пише пресслужба СЗР.

«Через відмову іноземних компаній залучати передовий технологічний флот Росія змушена добудовувати «Північний потік — 2» власними можливостями, які на сьогодні представлені суднами, що перебувають у передаварійному стані та є технологічно застарілими», — зазначають там.

Зокрема, ідеться про кораблі Venie, «Владислав Стрижов», «Юрий Топчев», «Умка», Vengery, «Финвал», Errie, «Катунь». Останнє з 16 березня перебуває на ремонті в порту в Данії.

Служба зовнішньої розвідки України

Служба зовнішньої розвідки України

Служба зовнішньої розвідки України

«За оцінками експертного середовища, використання технологічно застарілих суден та обладнання в майбутньому збільшує імовірність виникнення техногенної катастрофи з екологічними наслідками регіонального масштабу за будь-яких пікових навантажень», — вважають у СЗР.