Новини

Handelsblatt: Німеччина розглядає чотири варіанти щодо «Північного потоку — 2» — від ігнорування санкцій до припинення будівництва

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Nord Stream 2 / Aксель Шмидт

Німеччина розглядає чотири можливі варіанти розвитку подій навколо будівництва російського газопроводу «Північний потік — 2».

Про це з посиланням на власні джерела пише німецьке видання Handelsblatt.

Журналісти зазначають, що отримали звіт Держдепу США про хід перемовин із Німеччиною стосовно майбутнього газопроводу. Наразі на столі перемовин є чотири варіанти домовленостей.

Перший передбачає запровадження так званого «механізму відключення» газопроводу. Тобто США матимуть змогу закривати «Північний потік — 2», якщо Росія буде тиснути на Україну через транзит газу. Натомість Штати скасовують санкції проти газопроводу.

У другому варіанті йдеться про те, що Німеччина тимчасово призупиняє будівництво газопроводу на період перемовин із США. Очікується, що країни можуть створити спеціальну комісію для напрацювання компромісу з цього питання.

Третій варіант пропонує Німеччині надати інвестиційну допомогу Україні для модернізації її газотранспортної системи, що дозволить пом’якшити позицію США. Останній же варіант передбачає добудову газопроводу, незважаючи на американські санкції.