Новини

Біля Офісу президента у Києві та в інших містах почалися мітинги на підтримку Стерненка

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Сергій Моргунов / «Бабель»

У центрі Києва біля Офісу президента розпочався мітинг на підтримку активіста Сергія Стерненка, засудженого на 7 років і 3 місяці позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

«Бабель» веде трансляцію з місця події.

Правоохоронці перед початком акції перекрили доступ до вулиці Банкової, де і розташований ОП, та пропускають людей лише після огляду. Проте учасники акції протесту не можуть пройти на територію біля головного входу в ОП, тому люди стоять біля огородження навколо будівлі.

На момент початку акції протесту до ОП прийшли кілька сотень людей, проте їхня кількість збільшується. Вони співають гімн України та вигукують «Слава Україні!», «Україна понад усе!», «Один за всіх — і всі за одного!», «Волю Стерненку!»

Також люди вимагають пропустити їх до Офісу та кричать «Пропускай!», «Ганьба!».

Пізніше кілька десятків учасників акції протесту спробували прорватися на площу перед входом в ОП, через що сталася сутичка з бійцями Нацгвардії.

Також мітинги тривають у Харкові, Житомирі, Львові, Івано-Франківську, Рівному та низці інших міст.

У Житомирі активісти принесли до приміщення обласної держадміністрації шини, які збиралися підпалити. За даними облуправління Нацполіції, на зауваження люди не реагували, а коли правоохоронці спробували забрати шини, перешкоджали їм. У зв’язку з цим двох учасників акції поліцейські доправили до відділу.

За повідомленнями ЗМІ, на акцію прийшли «кілька десятків людей», один із яких і приніс шину.