Новини

Кремль прокоментував «программу» бойовиків про «приєднання» Донбасу до Росії: Це питання на порядку денному не стоїть

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Пресслужба президента російської федерації

Речник президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував «програму» бойовиків «ДНР/ЛНР» і заклик кремлівської пропагандистки Маргарити Симоньян про «приєднання» Донбасу до Росії. Він заявив, що це питання ні прямо, ні побічно на порядку денному не стоїть.

«Росія займає досить відповідальну позицію в рамках зусиль зі сприяння Україні з врегулювання її внутрішньоукраїнської кризи. Росія займає послідовну відповідальну позицію щодо захисту інтересів російськомовного населення на Донбасі та продовжить захищати росіян», — заявив Пєсков, цитати якого наводять російські ЗМІ.

Він додав, що Симоньян — «журналіст і медіаменеджер», тому не може висловлювати офіційну позицію Росії.

Про що йдеться?

Напередодні в окупованому Донецьку відбувся так званий форум «Русский Донбас». На ньому бойовики «ДНР/ЛНР» представили свою «доктрину», яка передбачає захоплення всієї території Донецької та Луганської областей. «Доктрина» бойовиків містить 7 кроків, які вони планують виконати в «найближчій перспективі».

На «форумі» також були присутні російські пропагандисти: головний редактор радіо «Говорит Москва» Роман Бабаян, Тигран Кеосаян, якому МЗС збирається заборонити в’їзд в Україну, та його дружина, головна редакторка телеканалу Russia Today Маргарита Симоньян.

Остання, виступаючи на «форумі», заявила, що жителі Донбасу «хочуть жити у себе вдома», і закликала владу Росії приєднати окуповану частину Донбасу.