Новини

У Нідерландах тривають «антиковідні» заворушення. Їх називають найжорсткішими за останні 40 років

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Нідерландах з 23 січня тривають масштабні вуличні зіткнення противників карантинних обмежень і поліції. Заворушення, у яких в основному беруть участь молоді люди, супроводжується бійками, підпалами, мародерством магазинів і знищенням авто. Офіційні особи країни вже називають зіткнення найжорсткішими за останні 40 років.

Про це повідомляють Reuters, Daily Mail, Deutsche Welle та місцевий NOS.

Мітинги з сутичками почалися після введення в країні комендантської години, яка останній раз була під час Другої світової війни. За порушення загрожує штраф у €95 і тільки за перший день його дії поліція виписала понад 3,6 тисячі штрафів і затримала майже 30 осіб.

На минулих вихідних (23 і 24 січня) заворушення спостерігалися в Амстердамі, його передмістях і в Ейндховені. У понеділок (25 січня) і аж до ранку вівторка масштаби значно збільшилися. Великі сутички з поліцією відбулися в Амстердамі, Гаазі, Амерсфорті, Гелені, Роттердамі та інших містах. У Роттердамі довелося ввести надзвичайний стан, щоб дати поліції ширші повноваження.

За 25 січня поліція затримала 184 особи. Всього за три дні затримано 470 осіб. Точна кількість поранених досі невідома — різні ушкодження у мінімум 250 людей. Сили поліції втратили близько 20 одиниць техніки (спалена, сильно розбита).