Новини

Зеленський запропонував Дубінському добровільно вийти з фракції «Слуга народу». Той відмовився

Автори:
Марія Жартовська, Олексій Ярмоленко
Дата:

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Володимир Зеленський на засіданні «Слуги народу» запропонував нардепу Олександру Дубінському добровільно вийти з фракції.

Про це «Бабелю» розповів співрозмовник у керівництві фракції.

Зеленський мотивував свою пропозицію тим, що подальше перебування Дубінського у фракції буде їй лише шкодити та підривати репутацію «Слуги народу».

Водночас сам Дубінський відмовився виходити з фракції та знову поскаржився на тиск і наклеп з боку громадської організації «Центр протидії корупції». Як розповіли «Бабелю» учасники засідання, нардепи поки не знають — пропонують як виключити Дубінського, так і взагалі не реагувати.

Видання «Українська правда» повідомляє, що Зеленський сказав Дубінському, що попереджав його про Андрія Деркача ще до запровадження санкцій проти нього та просив не контактувати з ним і не влізати в тему «плівок Деркача». Також Зеленський дорікнув Дубінському в тому, що він «весь час розколював фракцію».

Зі свого боку Дубінський звинуватив у всьому «шабунят і соросят», які нібито його оббрехали та ввели в оману Зеленського і Міністерство фінансів США.