Новини

Чиновниця МОЗ пояснила свою пораду підприємцям йти працювати в лікарні: У нас є багато вакансій

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Пресслужба Міністерства охорони здоров'я

Заступниця міністра охорони здоровʼя Ірина Микичак пояснила свою пораду підприємцям шукати «додатковий дохід» на час карантину вихідного дня, зокрема йти працювати у лікарні. Вона наголошує, що це був заклик про допомогу, якої зараз потребує медична галузь. Про це вона розповіла в інтерв’ю «Громадському».

Резонанс після своїх слів оцінює позитивно, тому що «люди почули, що є потреба в допомозі».

Чиновниця пояснює, що її звернення не було закликом — «йдіть шукайте собі роботу». «Моя пропозиція була в тому, щоби допомогти. Ми просимо: допоможіть. Лікарі лікарями, медсестри медсестрами, але ж у нас в лікарнях потрібні й комп’ютерники, і будівельники, і технологи, і просто різноробочі, й охоронці. Тобто десятки професій завжди були в дефіциті в лікарнях, а зараз особливо», — сказала заступниця міністра.

Микичак наголосила, що допомогти лікарням запрошують не на волонтерській основі, а на роботу — на контрактній основі.

Водночас вона заявила, що не пропонує альтернативу, бо допомогою і компенсаціями бізнесу займається економічний блок уряду. «Але в силу того, що в нас є достатньо багато і вакансій, і потреб, ми попросили про допомогу… Було б дуже класно, якби можна було й лікарням допомогти, і якусь принаймні тимчасову підтримку дати тим, хто має можливість піти [тимчасово з нинішньої роботи]», — підсумувала Микичак.