Новини

Євросоюз пригрозив Білорусі новими санкціями через смерть побитого мінчанина Бондаренка

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Christian Thiel / Getty Images

Євросоюз може ввести нові санкції проти Білорусі через смерть Романа Бондаренка після побиття та затримання силовиками.

Про це йдеться в заяві офіційного представника зовнішньополітичної служби ЄС Петера Стано.

«12 листопада 31-річний Роман Бондаренко помер після кількох годин операції в лікарні Мінська внаслідок серйозних травм, спричинених, за наявними даними, жорстокістю міліціонерів у цивільному», — наголосив він.

Стано назвав загибель чоловіка «обурливим і ганебним результатом дій білоруської влади», яка «прямо і жорстоко репресувала» власне населення, а також «створила середовище, в якому можуть відбуватися такі беззаконні насильницькі дії», ігноруючи не тільки фундаментальні права і свободи білорусів, але й нехтуючи їхніми життями.

Окрім цього, Євросоюз висловив свої співчуття родині та друзям Бондаренка, а також солідарність усім білорусами, які постраждали і продовжують страждати від рук влади після сфальсифікованих президентських виборів.

«Європейський Союз вже ввів санкції щодо 55 осіб, винних у жорстоких репресіях і залякуваннях, і готовий ввести додаткові санкції», — додав Стано, запевнивши, що ЄС засуджує насильство проти протестувальників і очікує, що влада припинить репресії та проведе розслідування щодо порушень.