Новини

Росія заявляє, що її вакцина «Спутник V» ефективна більш ніж на 90%

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Офіційний сайт мера Москви

За даними російського уряду, ефективність вакцини «Спутник V» більша ніж 90%. Таку заяву Міністерство охорони здоров’я випустило після новини про ефективність перспективної вакцини від компанії Pfizer, що пожвавила світові фондові ринки.

Про це повідомляє Reuters.

За словами представниці МОЗ Росії Оксани Драпкіної, вакцина «Спутник V» продемонструвала більш ніж 90-відсоткову ефективність — Росія дозволила використання вакцини ще до проходження останнього етапу досліджень.

«Ми здійснюємо контроль ефективності вакцини «Спутник V» у громадян, які пройшли вакцинацію в рамках громадянського обігу. За нашими спостереженнями, вона також складає більш ніж 90%», — сказала вона.

Керівник московського Інституту Гамалеї Олександр Гінцбург, який проводив розробку препарату, заявив, що вітає результати Pfizer і додав, що скоро будуть готові результати останнього етапу досліджень «Спутник V», за якими «рівень ефективності буде також високим».

Попередні результати широкомасштабного дослідження вакцини на добровольцях будуть завершені в цьому місяці — в ході цього завершального етапу щеплення зробили більш ніж 40 тис. людей. Результати попереднього етапу містили дивні збіги та викликали сумнів у міжнародної наукової спільноти.