Новини

МЗС Туреччини викликало повіреного у справах Франції через карикатуру на Ердогана

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Recep Tayyip Erdoğan / Flickr

Міністерство закордонних справ Туреччини викликало тимчасового повіреного у справах Франції через карикатуру у французькому сатиричному журналі Charlie Hebdo на президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана. Про це повідомляють CNN Turk та газета Hurriyet.

Відомство рішуче засудило публікацію та передало свою позицію представнику Франції.

ЗМІ з посиланням на дипломатичні джерела пишуть, що у МЗС Туреччини очікують, що французька влада вживатиме необхідних політичних та юридичних заходів щодо карикатури, яка «виходить за рамки свободи висловлення думки».

Нагадаємо, напередодні Charlie Hebdo помістило на обкладинку карикатуру на Ердогана. Турецький лідер зображений у спідній білизні, сидячи в кріслі. Він тримає у правій руці банку з напоєм, а лівою високо задирає одяг служниці в хіджабі, практично оголюючи її. Жінка при цьому тримає в руках тацю з повними чарками. Заголовок над картинкою звучить так: «Ердоган. У приватному житті він дуже грайливий».

Після виходу номера журналу Ердоган подав до прокуратури позов проти керівництва видання. Пізніше прокуратура Туреччини почала розслідування щодо посадових осіб журналу за трьома статтями за образу президента.