Новини

У Зеленського відреагували на заяви Фокіна: Неприємно вражені його «особистими коментарями», оцінку їм вже надали

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

В Офісі президента відреагували на заяви першого заступника глави української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна. У Зеленського наголосили, що «неприємно вражені особистими оцінками та коментарями» Фокіна, які категорично розходяться з офіційними позиціями держави. Про це повідомили у відомстві.

«Безумовно, заявам Фокіна, які категорично розходяться з офіційними позиціями держави, вже надана належна оцінка. Перш за все — суспільством, яке заплатило велику ціну за свої ідеали. Цього не можна не розуміти», — зазначили в ОП.

У Зеленського додають, що кожен, хто представляє державу, повинен памʼятати, що «не можна плутати офіційне з особистим». «Якщо є розходження в позиціях, а власне бачення, яким би воно не було, відрізняється від державного, потрібно обирати державне доти, доки представляєш державу. Не особисте, а саме державне бачення. Тим більше офіційна позиція України повністю збігається з обʼєктивною реальністю та політичною правдою», — додали в ОП.

У відомстві наголосили, що саме з російського вторгнення почалася тимчасова окупація Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей.

«Робота української делегації в ТКГ завжди базувалася на повному розумінні національних інтересів України та абсолютної правди про війну і хто є хто в цій війні. Особисті думки кожного з представників України не тільки жодного разу не заважали переговорам, а й не суперечили офіційній позиції держави […] Тим більше, що метою діяльності держави та її представників є досягнення сталого миру лише на українських умовах», — наголосили в ОП.