Новини

Україна кличе IT-фахівців із Білорусі. Мінцифри запустило спецпроєкт із переїзду

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Сергій Моргунов / «Бабель»

Міністерство цифрової трансформації України разом із МЗС і Мінекономіки запустили інформаційний портал для підтримки IТ-фахівців Білорусі, які планують виїхати з країни через ситуацію, що склалася після президентських виборів.

Про це повідомили у пресслужбі Мінцифри.

«Ми запустили спеціальний сайт belarustoukraine.com, на якому можна ознайомитися з покроковою інструкцією, юридичними порадами, готовими рішеннями від бізнесу і корисними посиланнями для тих, хто хоче переїхати сам або перевезти свою команду з Білорусі в Україну», — йдеться в повідомленні.

Також там зазначається, що Україна має велику кількість переваг для ІТ-фахівців з Білорусі:

«Ми продовжуємо тісно працювати з українськими компаніями, з ІТ-комʼюніті, щоб забезпечити можливість білоруським фахівцям офіційно працевлаштуватися в Україні та отримати посвідку на проживання. Готові в режимі 24/7 консультувати та допомагати іноземним ІТ-спеціалістам, щоб їхній переїзд до України став максимально комфортним, простим і людяним», — додали у відомстві.

За словами заступника міністра з питань розвитку IT Олександра Борнякова, станом на 3 вересня кордон України перетнули понад 4,5 тис. білорусів, із них понад 300 — працівники ІТ-галузі.