Новини

«Діда просто підставили»: член ТКГ повідомив, що журналісти прибрали з інтерв’ю Фокіна ключові деталі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Anatoliy Pashko / Wikipedia

Представник окупованих територій в українській делегації у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш розповів, що бачив погоджену версію інтерв’ю першого заступника голови делегації Вітольда Фокіна, і з неї журналісти прибрали ключові деталі.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Ми поспілкувалися сьогодні [2 вересня]. Причому він сам наполіг на цьому, щоб прояснити позиції та уникнути жодних недомовок. Показав узгоджений ним текст свого інтервʼю, який виявився не зовсім ідентичним опублікованому. Зокрема, після слів про загальну амністію, виявилося, були ще слова «крім тих, у кого руки по лікоть у крові». Але ці слова чомусь зникли», — повідомив Гармаш.

Що стосується особливого статусу для всього Донбасу, то Фокін пояснив, що мав на увазі не особливий, а спецстатус — ідею вільної економічної зони, яку озвучував Кравчук напередодні.

«Думаю, це саме той випадок, коли проблема не в ідеях, а в нерозумінні і маніпуляції людиною, яка щиро любить свою країну, але яка через тривале перебування поза політикою, не зорієнтувалася в цих каламутних водах. Діда просто підставили, і я маю на увазі не тільки проросійське видання», — вважає Гармаш.