На дорогах відновлюють роботу ще 35 камер автофіксації порушень ПДР

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

З 28 квітня на автомобільних дорогах в різних містах та областях України відновлюють роботу 35 комплексів автоматичної фіксації правопорушень. Вони працювали до повномасштабного російського вторгнення, але під час війни їхню роботу зупинили.

Відновлено роботу комплексів автоматичної фіксації правопорушень на дорогах міст Житомира, Івано-Франківська, Києва, Кременчука, Львова, Мукачева, Полтави, Чернівців, Черкас, а також Вінницької, Волинської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської та Рівненської областей. Крім того, ввели в експлуатацію чотири нові прилади контролю в Дніпрі та Кременчуці.

Загалом контролювати ситуацію на дорогах будуть 39 комплексів автоматичної фіксації правопорушень.

Розташування всіх комплексів (та обмеження швидкості на відповідних ділянках доріг) можна переглянути на сайті МВС. Загалом на сторінці можна знайти відомості про розміщення 167 камер: 58 на дорогах державного значення та 109 у межах міст.

  • Система відеофіксації запрацювала в Україні в ніч проти 1 червня 2020 року. Незабаром МВС запустило мобільний застосунок «Штрафи ПДР», де можна перевірити наявність штрафів та сплатити їх.
  • За перші пʼять місяців роботи камер автофіксації кількість порушень правил дорожнього руху знизилася майже на 30%, заявив тодішній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Водночас, за інформацією сервісу відкритих даних Opendatabot, за рік роботи автофіксація порушень правил дорожнього руху не знизила аварійності на дорогах України.